Langere wielbasis Lotus vormt ook basis voor 2014

Tijdens de Italiaanse GP in Monza introduceert Lotus een grote upgrade in de vorm van een langere wielbasis.
image
Deze upgrade werd in Enstone al uitgebreid getest in de simulator. Het is echter voor het eerst dat Lotus de simulator gebruikt voor ingrijpende wijzigingen van dit kaliber. Teambaas Eric Boullier vindt het dan ook zeer belangrijk om de langere wielbasis ook op het circuit te gaan testen, omdat deze zal bepalen in welke mate de simulator zal gebruikt worden voor toekomstige ontwikkelingen.

“Dit moeten we absoluut doen, omdat we ons systeem moeten kunnen testen. Alles wat we ook maar beslissen wordt nu een stuk ingewikkelder dankzij de simulator. Deze wordt immers een stuk belangrijker als het over performance gaat, maar dan moeten we wel kijken of het nu wel degelijk werkt.” verklaart Boullier aan Autosport.

“De wijziging is gebaseerd op de prestatie. We moesten het testen om er zeker van te zijn dat we geen stap terugzetten in ons aërodynamisch pakket, maar nu blijkt echter dat we vooruit gegaan zijn. Uiteindelijk is het voor een rijder aangenaam om met de simulator te rijden, dus we zullen zien of deze nieuwe manier van werken ook zijn vruchten zal afwerpen.”

De nieuwe upgrade zal voor Lotus een sleutelfactor vormen in de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen, maar het team hoopt ook op een boost voor de huidige wagen, al denkt Boullier dat de titel voor Raikkonen na de opgave in Francorchamps nu wel heel ver weg is.

“Ik zie meer mogelijkheden tijdens de rest van het seizoen. We wisten dat Spa en Monza zeer moeilijk zouden worden voor ons.” aldus de Fransman.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}