“Binnen enkele jaren doet Audi mee voor de F1-titel”

Audi Motorsport
Audi Motorsport

Pedro de la Rosa denkt dat wanneer het F1-avontuur van Audi in 2026 begint het nog een kwestie van een aantal jaren zal zijn voor ze zullen meedoen voor de wereldtitel.

Aanvankelijk had het er alle schijn van dat Audi vanaf 2026 als motorenleverancier in de Formule 1 zou komen maar uiteindelijk ging het merk uit Ingolstadt een strategisch partnerschap aan met Sauber waarbij de Zwitserse formatie uiteindelijk de fabrieksformatie van Audi zal worden.

Daar wordt achter de schermen al druk aan gewerkt en Andreas Seidl, voormalig teambaas van McLaren, werd aangetrokken en benoemd tot CEO van Sauber. In de podcast ‘F1Nation’ laat Pedro de la Rosa weten dat hij er van overtuigd is dat Audi de tekortkomingen van het huidige Alfa Romeo zal goedmaken en van het team een topper zal maken.

“Dit is een marathon. Ik denk dat Andreas wel begrijpt dat dit geen overeenkomst van een jaar is of een project voor een jaar. Het is een marathon en ze hebben net de eerste kilometer achter de rug, er is nog heel wat werk voor de boeg.”

“Alfa Romeo is moeilijk te beoordelen vanuit mijn standpunt. Soms zijn ze erg wisselvallig, ze zijn soms erg snel maar soms ook erg traag.”

“Het lijkt erop dat het ook afhankelijk is van het circuit, of van het bandenmanagement. Soms kunnen ze banden binnen het juiste venster laten werken en soms zitten ze er helemaal naast.”

“Maar dit is een sport op de lange termijn en Audi zal het spel spelen. Binnen een paar jaar zijn ze titelkandidaten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print