Lewis Hamilton: “Het is bijna onmogelijk om niet te beginnen zweven”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Nadat hij het tot de F1 geschopt had vanuit een normale achtergrond geeft Lewis Hamilton toe dat het soms moeilijk was om niet te beginnen zweven.

Lewis Hamilton maakte in 2007 zijn debuut in de Formule 1 en dat was een hele ommezwaai op het vlak van levensstijl, dat vertelt Hamilton tegenover het Australische ‘Fox Sports.’

“Laten we eerlijk zijn, ik denk dat voor iedereen die opgegroeid is in een normale levensstijl, ikzelf ben opgegroeid in een sociale wijk op de sofa van mijn vader, we hadden niet veel. Plotseling sta je dan in de belangstelling en worden de dingen je in de schoot geworpen, je krijgt te maken met geld.”

“Het is bijna onmogelijk om niet te beginnen zweven. Je raakt met je hoofd in de wolken en soms wordt het moeilijk om door de bomen het bos te zien.”

Om zich daartegen te wapenen heeft Hamilton altijd gezorgd dat hij door de juiste mensen omringd was.

“Je hebt goede mensen nodig om je heen. Ik blijf dicht bij mijn ouders. Maar ik denk dat eens je weer met je voeten op de grond komt, je weer dezelfde persoon bent.”

“Ik heb nog steeds contact met mijn innerlijk kind. Ik ben nog steeds dat kind van acht jaar dat wereldkampioen wilde worden en naar Ron Dennis stapte en hem vertelde dat ik op een dag de beste rijder van de wereld zou worden. Daar ben ik erg dankbaar voor.”

Hij laat ook weten nog steeds dankbaar te zijn voor waar hij zich nu bevindt.

“Ik denk dat ik me ook heel bewust ben van hoeveel geluk ik heb,” voegde Hamilton eraan toe. “Ik herinner me de jobs die ik had toen ik jonger was, werken in een café, werken voor een minimumloon, en je loon krijgen aan het einde van de week, aan het einde van de maand, wat het ook is, en gewoon weten hoeveel tijd en energie je erin steekt en die balans hebben.”

“En ik waardeer dat, ik waardeer alles wat ik heb en alles wat er om me heen is en hoe hard iedereen om me heen werkt.

“Dus ik ben niet beter of slechter dan wie dan ook in dit team. Ik ben gewoon een andere schakel in de keten van deze geweldige organisatie en dit hele circus, om eerlijk te zijn.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print