Daniel Ricciardo: “Gebrek aan racezitjes in 2024 schrikt me niet af”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn vroegtijdig afscheid bij McLaren moet Daniel Ricciardo dit jaar langs de zijlijn toekijken. Na zijn ‘sabbatjaar’ hoopt Ricciardo om volgend jaar opnieuw over een racezitje te hebben. De Australiër laat zich daarbij niet afschrikken door het beperkt aantal racezitjes dat vrijkomt.

Bij McLaren werd Daniel Ricciardo aan de kant geschoven voor Oscar Piastri. Ondanks enkele aanbiedingen van ‘mindere teams’ op de startgrid opteerde Ricciardo voor een sabbatjaar, daarbij wetende dat dit steeds een risico inhoudt dat er dan ook in 2024 geen racezitje is voor hem.

“Het schrikt me niet af, het is altijd zo geweest,” vertelde Ricciardo tegenover ‘Top Gear’. “Ik wist dat het een risico zou zijn om zelf geen racezitje meer te hebben. Maar ik denk dat het duidelijk is wat ik niet wou. Ik wil niet gewoon eender welk racezitje op de grid, ook al wil ik opnieuw racen.”

“Ik wil niet gewoon vanaf nul terug starten en mijn carrière opnieuw opbouwen vanaf nul. Dat is niet omdat ik arrogant bent, dat is gewoon voorbij wat mij betreft.”

“Ik denk niet dat het me zal stimuleren of me die tweede wind zal geven die ik zoek. Het maakt de topzitjes nog schaarser. Maar daar zal ik op mijn best kunnen presteren. Het zijn zo’n dingen die ik in het vizier hou.”