Binnenkort afwisselend GP van België en Frankrijk?

De GP van België staat onder constante druk om van de F1-kalender te verdwijnen, maar de organisatoren van de race overwegen om de race om de twee jaar te organiseren. Tijdens de andere jaren zou de GP van Frankrijk eventueel op de kalender kunnen staan.
Het is een idee dat al langer speelt en dat op een andere schaal in Duitsland wordt toegepast. De GP van Duitsland wordt het ene jaar immers op de Nurburgring georganiseerd terwijl de Hockenheimring de andere jaren voor zich neemt. Een gelijkaardige werking wordt nu overwogen tussen de GP van België en GP van Frankrijk.

In juni berichtte F1journaal reeds dat Frankrijk maar al te graag opnieuw een plaatsje op de F1-kalender zou veroveren en dit eventueel ten koste van de GP van België zou gaan (Frankrijk wil een GP ten koste van België). Vandaag liet Etienne Davignon van Spa Grand Prix, de organisator van de F1-race in België, verstaan dat er mogelijk een regeling kan komen waarbij Spa-Francorchamps en een circuit in Frankrijk elkaar om het jaar afwisselen.

België zou als klein land dan niet meer de grote last moeten torsen om jaarlijks een F1-race te organiseren en dus ook eventueel een verlies te dragen, terwijl Frankrijk tegelijkertijd opnieuw een plaats op de F1-kalender kan verkrijgen. Meteen zou het ervoor zorgen dat België ook niet meer moet vrezen voor zijn plaats op de F1-kalender.

Ieder jaar wordt de strijd om een plaats op de F1-kalender heviger en vooral een grote smak geld moet op tafel gelegd worden om op die kalender te komen of erop te blijven. Veel landen staan immers te springen om een plaats op die kalender te krijgen en ze zijn ook bereid om daar grof geld voor te geven. Denk maar aan landen zoals Abu Dhabi, Bahrein, Singapore, de Verenigde Staten, India, Rusland, enz.

Etienne Davignon opperde ook dat een privatisering van het circuit niet tot de mogelijkheden behoort. Gérard Lopez, mede-eigenaar van de F1-renstal Lotus Renault GP had dat idee naar voor gebracht. Volgens Lopez zou dit ervoor kunnen zorgen dat men geen verlies meer zou maken. Spa Grand Prix deelde vandaag trouwens mee dat de GP van België 2010 36 miljoen heeft opgebracht, al is dat voor interpretatie vatbaar (lees:GP van België bracht 36 miljoen euro op).

Wordt ongetwijfeld vervolgd …
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”preview2312.jpg”;}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”belgie_wolken_headline.jpg”;}
De GP van België staat onder constante druk om van de F1-kalender te verdwijnen, maar de organisatoren van de race overwegen om de race om de twee jaar te organiseren. Tijdens de andere jaren zou de GP van Frankrijk eventueel op de kalender kunnen staan.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print