Blij weerzien van Stoffel Vandoorne met Fernando Alonso bij Aston Martin: “Het gaat leuk worden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Fernando Alonso staat niet meteen bekend als de makkelijkste teamgenoot op de grid maar Stoffel Vandoorne laat weten blij te zijn dat hij zijn voormalige teamgenoot weer mag begroten bij Aston Martin.

In 2015 was Stoffel Vandoorne al reserverijder bij McLaren en in 2016 mocht hij al eens invallen voor Fernando Alonso in Bahrein nadat die laatste zwaar gecrasht was tijdens de GP van Australië. In 2017 werd onze landgenoot gepromoveerd tot vaste rijder bij de formatie uit Woking, naast Alonso maar dat was geen groot succes.

McLaren was een team in crisis en na twee seizoenen zat het avontuur van Vandoorne als vaste rijder er al op in de Formule 1. Alonso had geregeld openlijk kritiek op zijn team en was helemaal niet tevreden met het materiaal dat hij ter beschikking had maar Vandoorne benadrukt dat hij altijd graag met de Spanjaard heeft samengewerkt.

“De enige teamgenoten die ik gehad heb in de Formule 1 zijn Jenson Button en Fernando Alonso, allebei wereldkampioenen, Fernando zelfs een dubbele wereldkampioen,” aldus Vandoorne tegenover ‘Mirror Sport.’

“Het is altijd goed om als jonge rijder te mogen werken naast een heel ervaren rijder. Je moet open minded zijn en kijken hoe zij een raceweekend aanpakken en opbouwen.”

“Fernando is een van de beste op dat vlak. Ik heb een geweldige relatie met hem.”

Dat is zeker niet altijd het geval geweest met andere teamgenoten van Alonso. Zijn passage als teamgenoot van Lewis Hamilton bij McLaren mag gerust omschreven worden als stormachtig en ook met Felipe Massa liep het stroef bij Ferrari.

Stoffel Vandoorne mag dit jaar aan de slag als test- en reserverijder bij Aston Martin en in die hoedanigheid wordt hij weer verenigd met Fernando Alonso. Onze landgenoot is sinds zijn afscheid als McLaren-rijder actief in de Formule E, waar hij vorig jaar wereldkampioen werd bij het team van Mercedes. 

Vandoorne is sinds dit jaar aan de slag voor het team van DS Penske nadat Mercedes de stekker uit haar FE-team trok aan het einde van vorig seizoen.

“Ik was enthousiast om bij Aston Martin aan een heel andere reis te beginnen,” legde hij uit. “Het is een team dat veel geld investeert in de toekomst om te proberen een van de toonaangevende teams te worden.

“Voor mij is het geweldig om daar nu deel van uit te maken en de auto in die richting te helpen ontwikkelen. Hopelijk kan ik ze helpen om snel een winnend team te worden.”

Maar dat betekent ook dat Vandoorne geen deel meer uitmaakt van het Mercedes-team waarvoor hij sinds 2020 reserverijder was.

“De laatste jaren was ik aan de slag als reserverijder bij Mercedes maar het was een natuurlijke verandering om naar Aston Martin te gaan.”

De plaats van Vandoorne bij Mercedes wordt vanaf dit jaar ingenomen door Mick Schumacher, die zijn zitje bij Haas verloor aan Nico Hulkenberg. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print