BMW geeft Vettel toestemming om voor Toro Rosso te rijden. *UPDATE: Vettel officieel naar Toro Rosso

BMW heeft vandaag laten weten dat het Sebastian Vettel vrijgeeft zodat hij voor Toro Rosso kan rijden.

Vettel wordt al sinds de GP van Europa in verband gebracht met Toro Rosso nadat er een ruzie ontstond tussen Scott Speed, rijder bij Toro Rosso, en de teamleiding van het Italiaanse team. Scott Speed reed wel vorige week op de testdagen van Toro Rosso op Mugello en teambaas Franz Tost zei toen nog dat er geen plannen waren om de Amerikaan te vervangen.

Maar BMW laat dus vandaag weten dat ze Vettel van zijn contract verlossen en hem laten rijden voor Toro Rosso. Die laatste moet wel nog bevestigen of Vettel zal rijden in de GP van Hongarije.

BMW teambaas Mario Theissen liet het volgende weten:

"Onze test en reserve rijder Sebastian heeft prachtig werk voor ons geleverd. Toen hij moest invallen voor Robert Kubica in de Grote Prijs van de Verenigde Staten schreef hij geschiedenis door de jongste F1-debutant te worden die een WK punt scoorde. De huidige testregels zorgen er echter voor dat hij amper kansen krijgt om voor ons te rijden. Nu krijgt hij de kans om een plaats in de Toro Rosso cockpit te krijgen."

‘We hebben Sebastian jaren gesponsord en gecoached. Om nu obstakels op zijn carrièrepad te zetten zou tegen ons concept van talent promotie zijn."

De Duitser Timo Glock neemt de positie van Vettel over bij BMW.

* UPDATE *

Toro Rosso heeft enkele minuten na dit bericht bekend gemaakt dat Sebastian Vettel de vervanger wordt van Scott Speed, en dit vanaf de GP van Hongarije.