Spionagezaak doorverwezen naar Hof van Beroep

Ferrari krijgt dan toch de kans om zich te verdedigen in de spionagezaak rond Nigel Stepney en Mike Coughlan. Ferrari kloeg er vorige week over dat het geen inbreng had in de zaak voor de Wereldraad van de FIA. Max Mosley besloot nu om de zaak naar het Hof van Beroep door te verwijzen.

Mosley besliste dit nadat de voorzitter van de Italiaanse automobiel federatie hem een brief stuurde waarin hij zijn kritiek uitte op de uitspraak van de wereldraad. Deze raad besliste dat Mclaren schuldig was aan het bezit van vertrouwelijke documenten, maar sprak hiervoor geen straf uit.

Mosley schreef het volgende in een brief.

"Uw brief suggereert dat de uitkomst (van de zaak) anders zou zijn geweest wanneer Ferrari de kans had gehad om gehoord te worden voor de Raad. Daarom, en omdat het belangrijk is dat het publiek vertrouwt in de uitkomst, zal ik de zaak doorsturen naar het Hof van Beroep van de FIA onder artikel 23.1 met het verzoek dat het Hof zowel Ferrari als Mclaren hoort, alsook elke andere deelnemer aan het kampioenschap die hier om verzoekt. Hier zal dan beslist worden of de beslissing van de raad juist was en zo niet of een andere beslissing rechtvaardiger is."

De hoorzitting zal waarschijnlijk eind augustus plaats vinden in Parijs.