BMW rijders vernielen podiumkansen door botsing

BMW Sauber kon niet op het podium geraken in de GP van Europa, ondanks het uitvallen van Raikkonen en de achterstand van Lewis Hamilton. Volgens teambaas Mario Theissen was de botsing tussen beide BMW’s de doodsteek voor de podiumkansen.

Nick Heidfeld raakte zijn teamgenoot Robert Kubica in de 2e bocht van de 1e ronde, waardoor ze wegzakte in de klassering. Beide rijders vochten nog terug maar kwamen niet verder dan een 6e en 7e plaats.

Mario Theissen gaf meer uitleg.

"Het was een turbulente race met 2 regen periodes en veel hectische pitstops, 10 in totaal voor ons. De pitcrew leverde zeer goed werk en ze gingen goed met de situatie om. De rede waarom we 6e en 7e eindigen is niet het extreme weer maar de botsing in de eerste ronde. Het kostte ons een podium aan het einde."

De beide BMW rijders geven elkaar de schuld. Nick Heidfeld wou het volgende kwijt.

"Mijn start was niet zo goed, zoals gewoonlijk, spijtig genoeg dwong Robert me in de eerste bocht op het vuile gedeelte en opnieuw in de tweede bocht. Toen hebben we elkaar ongelukkig geraakt en nadien had ik een beschadigde wagen. We hebben geluk gehad dat de race gestaakt werd zodat we de wagen konden herstellen."

Robert Kubica gaf zijn mening over de feiten.

"Ik had een goede start, maar in de tweede bocht kwam Nick net iets te snel aan, hij raakte me en ik raakte in een spin. Daardoor kwam ik in laatste positie."