BMW trekt lessen uit pitstop-incident Heidfeld

Afgelopen weekend reed Nick Heidfeld een hele ronde met een losse band over het circuit van Barcelona. De Duitser reed immers weg na een pitstop waarbij een wielmoer slecht bevestigd was. Heidfeld stopte wel vlak na het incident maar reed nadien toch de pitstraat uit om vervolgens terug te keren. Volgens Heidfeld was er na het incident in de pits compleet geen communicatie en kwam er niemand naar zijn wagen. Een voorval waaruit absoluut lessen moeten getrokken worden.

"Ik wachte gedurende een eeuwigheid, maar niemand kwam en dus reed ik maar weg," aldus Heidfeld. "Dit zou nooit meer mogen gebeuren."

Het voorval kent ook geen gevolgen voor de leden van de pitcrew, al doken daar de afgelopen dagen wel enkele rond op. Mario Theissen drukt deze echter resoluut de kop in.

"Neen, dit incident zal geen gevolgen hebben voor het personeel, buiten het feit dat men nog meer zal oefenen en attent moet zijn voor de waarschuwingen van het personeel van onze collega’s van Toyota," verwijst Theissen naar het feit dat iemand van de pitcrew van Toyota stond te zwaaien met de moer na het incident.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner