BMW: “We hebben geen interesse in terugkeer naar de F1”

BMW
BMW

Audi kondigde onlangs haar toekomstige deelname aan de Formule 1 aan. Gepolst naar eventuele interesse bij BMW laat men daar weten niet geïnteresseerd te zijn in een eventuele F1-comeback.

BMW nam van 2000 tot 2009 deel aan de Formule 1. Aanvankelijk als partner van Williams maar vervolgens door in 2006 het Sauber F1 team te kopen. Eind 2009 kocht Peter Sauber echter zijn F1-team terug van BMW toen de Duitse constructeur besloot om de Formule 1 te verlaten.

Opvallend is nu dat uitgerekend Sauber de partner van Audi te gaan worden, dit nadat eerder bekend raakte dat de samenwerking met Alfa Romeo eind 2023 wordt stopgezet. Maar wat met vroegere partner BMW? Daar hebben ze naar eigen zeggen geen interesse in een terugkeer naar de Formule 1.

“Niet op de F1-grid staan is momenteel geen probleem voor ons,” aldus Andreas Roos, het hoofd van BMW M Motorsport, tegenover ‘Motorsport-Total.com’. “BMW is momenteel niet geïnteresseerd om terug te keren naar de F1.”

“Je moet ook realistisch zijn. Je moet een enorm grote investering in de F1 doen en alvorens je die investering terugverdient moet je gedurende een zeer lange periode zeer succesvol zijn. We zijn erg blij met heel wat andere projecten die we momenteel in de motorsport hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022