“Nyck de Vries moet niet racen in Singapore, deze kans moet hij niet grijpen”

Williams F1 team
Williams F1 team

In Monza kreeg Nyck de Vries een unieke kans om in te vallen voor Alex Albon. De Nederlander benutte die kans optimaal door een ijzersterke race te rijden en in de punten te finishen. Albon moet mogelijk ook in Singapore verstek geven maar volgens verschillende F1-kenners moet Nyck de Vries die kans aan zich voorbij laten gaan.

Hij heeft zo’n goed weekend gehad in Monza, hij moet eigenlijk helemaal niet rijden. Hij staat zo hoog op het lijstje van al die teams, hij wil in gesprek met al die teams”, aldus Renger van der Zande tijdens de uitzending van ‘Race Café’. 

Ook Jack Plooij sluit zich daarbij aan, al hangt alles af van het feit of Nyck de Vries al dan niet al een contract voor een racezitje in 2023 ondertekend heeft.

“Hij moet het niet gaan doen”, vindt Jack Plooij. “Hij krijgt nu een prachtige kans, die moet hij pakken. Deze kans moet hij niet pakken.”

Op Instagram liet Nyck de Vries echter uitschijnen dat hij zich volop aan het voorbereiden is voor een eventuele invalbeurt in Singapore. Mocht Albon inderdaad niet voldoende fit zijn dan lijkt Williams opnieuw beroep te gaan doen op Nyck de Vries als invaller.

“Als hij een contract heeft bij een team voor 2023, dan moet hij gewoon in Singapore gaan rijden, want dat zijn extra kilometers. Dat is heel goed om daar ervaring op te doen”, vertelt Van der Zande. “Als ik nog geen contract heb, zou ik er nog even zwaar over nadenken”, antwoordt Jack Plooij dan weer.

Het mag duidelijk zijn, een tweede invalbeurt op rij kan Nyck de Vries zowel goed als slecht doen voor zijn toekomstige carrière. Feit is dat het stratencircuit van Singapore sowieso een erg grote uitdaging is voor al de F1-piloten en dat het daar veel moeilijker zou zijn om een goede indruk te maken.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022