Alpine: “Ons doel om binnen 100 races vooraan mee te strijden blijft intact”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Alpine-baas Laurent Rossi blijft zijn F1-team op schema om binnen de befaamde ‘100 races’ vooraan in de Formule 1 mee te kunnen strijden. De recente gebeurtenissen hebben daar volgens Rossi niets aan veranderd.

Alpine domineerde tijdens de zomerpauze het nieuws met het aangekondigd afscheid van Fernando Alonso die eind dit seizoen naar Aston Martin vertrekt en Oscar Piastri die ‘nee’ zei tegen Alpine en een contract tekende bij McLaren. Toch verstoren die beslissingen volgens Rossi niet het traject van 100 races richting de top van de F1, iets waaraan Alpine naar verluidt samen met Alonso timmerde.

“Momenteel wordt het niet verstoord omdat we dit jaar met Fernando op koers blijven dus dat is oké,” aldus Rossi volgens ‘Motorsport.com’.

“Ik zou willen zeggen dat we gewoonweg deze bult in de weg zullen absorberen, de wagen is momenteel immers het belangrijkste.”

Waarna de Alpine-baas een vergelijking maakt met Max Verstappen die volgens hem ook geen wereldkampioen zou worden mocht hij in een slechte wagen rijden.

“Beeld je in dat je Max Verstappen in de 18de of 19de wagen op de startgrid zou plaatsen, ik betwijfel of hij het beter zou doen dan zo’n drie plaatsen plaatsen winnen,” aldus Rossi.

“Het omgekeerde geldt ook. Neem een rijder van één van die wagens en plaats hem in de Red Bull F1-bolide, ik ben er redelijk zeker van dat hij een podiumplaats zou behalen en mogelijk zelfs winnen.”

“De wagen is momenteel de belangrijkste drijfveer om een goede prestatie neer te zetten. Op dat vlak boeken we vooruitgang.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022