Krijgen we met Jamie Chadwick opnieuw een vrouw in de Formule 1?

Williams F1 team
Williams F1 team

Jamie Chadwick is op weg naar een derde titel op rij in de W Series, maar de ambities van de 24-jarige Chadwick reiken verder: de Formule 1.

Met een derde titel op rij zou Chadwick zich andermaal in de kijker rijden maar het bereiken van dat ultieme doel zal moeilijker zijn. Als ontwikkelingsrijdster bij het Williams F1 team heeft ze al een kleine voet tussen de deur maar het verleden heeft al vaak bewezen dat dit niet voldoende is om ook door te stoten naar een racezitje.

“Het is zeker en vast mijn doel om te proberen binnen de komende vijf jaar in de Formule 1 te geraken,” aldus Chadwick tijdens een Zoom-call eerder deze week.

“Er is veel dat ik in die periode moet zien te verwezenlijken om mijn doel te bereiken. Het is echter vooral om in de juiste ‘feeder serie’ te geraken en daar succes te bereiken om zo binnen de vijf jaar in de Formule 1 te geraken.”

Zien we Jamie Chadwick in de loop van de komende jaren inderdaad op de startgrid van de Formule 1? Dan zou ze de eerste vrouw sinds de Italiaanse Lella Lombardi in 1976.

Onlangs zei F1-baas Stefano Domenicali echter nog dat het onwaarschijnlijk is dat we op korte termijn een vrouw in de Formule 1 zullen zien racen, al gaat de Formule 1 volgens Domenicali alles in het werk stellen om vrouwen de “maximale kans te geven” om de Formule 1 te bereiken.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022