Ferrari: “Budgetplafond beperkt upgrades maar niet de geweldige ideeën”

Ferrari
Ferrari

Het budgetplafond in de Formule 1 zorgt voor uitdagingen. Teams moeten goed afwegen hoe ze hun budget besteden, wat volgens Ferrari er daadwerkelijk voor zorgt dat er minder upgrades worden geïntroduceerd, maar een beperking voor geweldige ideeën is het naar verluidt niet.

“De manier waarop het kampioenschap verloopt heeft overduidelijk een impact op het feit of je al dan niet pusht met je ontwikkelingen,” vertelt Jock Clear, senior performance engineer bij Ferrari, tegenover ‘Motorsport.com’.

“Tegen het einde van het seizoen weet je uiteraard waar je plafond ligt wat betreft he budget dat je nog kan uitgeven, er is immers een budgetplafond.”

“Onvermijdbaar ga je beslissingen moeten nemen en daarbij hou je rekening met hoe het kampioenschap verloopt. Uiteraard stop je echter nooit met ontwikkelingen.”

Volgens Clear wordt er vooral gekeken of de ideeën die bedacht worden nog tijdens het huidige seizoen en binnen het budgetplafond van dit jaar verwezenlijkt worden of pas het komende seizoen.

“Of je nu beslist om het geld uit te geven voor updates die al dan niet naar het circuit komen, de hersenen die dingen bedenken kosten niet echt veel geld. Ieder team heeft dan ook zeer intelligente mensen die met goede ideeën komen.”

“Wanneer je die niet op het circuit introduceert dan zullen ze waarschijnlijk wel volgend seizoen geïntroduceerd worden. Je kiest wanneer je ze introduceert.”

“Het budgetplafond beperkt dan ook niet de geweldige ideeën van mensen. Dat is iets dat altijd plaatsvindt en dat is opwindend.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022