“Boegeroep voor Max Verstappen is schadelijk voor de F1 als sport”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-piloot Timo Glock heeft zich erg kritisch uitgelaten over het boegeroep van vooral Mexicaanse fans terwijl Max Verstappen op het podium zijn trofee voor de overwinning tijdens de GP van de USA in ontvangst nam.

De voorbije jaren zijn er in de Formule 1 steeds meer incidenten met ‘boegeroep’. In het verleden was onder andere Lewis Hamilton er het slachtoffer van maar ook Max Verstappen wordt steeds vaker geviseerd. Afgelopen zondag was er boegeroep toen Verstappen op het podium stond.

In zijn column voor ‘Sky Duitsland’ spreekt voormalig F1-piloot Timo Glock zijn ongenoegen uit over het incident tijdens de podiumceremonie op het Circuit of The Americas.

“Waarom Max Verstappen boegeroep krijgt na zijn overwinning in Austin is onbegrijpbaar voor mij,” aldus Glock. “Het heeft misschien te maken met het probleem tussen Sergio Perez en Red Bull maar Max Verstappen heeft daar niets mee te maken. Dat is waarom ik het helemaal niet begrijp.”

“Het is erg jammer voor de sport want Verstappen is een buitengewoon atleet die dit jaar een ongelooflijke prestatie neerzet. Volgens mij is dat dan ook een no-go, iets dat je helemaal niet hoort te doen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023