F1-piloten over de hobbels in Austin: “Dit is F1-onwaardig, we rijden niet met een rallywagen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het circuit in Austin staat bekend als een ‘ruig’ circuit, het is door de layout alleen al redelijk veeleisend. Het staat bekend om zijn vele hobbels, dit ondanks dat er de afgelopen jaren al verschillende pogingen zijn ondernomen om deze beruchte hobbels te verzachten. De F1-piloten hebben er dan ook op aangedrongen bij de organisatie om hier opnieuw werk van te maken. 

Max Verstappen, die afgelopen weekend weer zeer succesvol was door zowel de sprintrace als de hoofdrace te winnen, is ervan overtuigd dat het circuit opnieuw moet geasfalteerd worden. 

“Op dit moment voelt het aan dat het beter is om hier met een rallyauto te rijden” aldus Verstappen. “De hobbels die we hier hebben maakt dat we veel stuiteren, het is niet echt F1-niveau. We vragen hier ook al verschillende jaren om maar tot op heden is het nog niet echt gedaan. Ik spring en stuiter dan ook in het rond.”

Lewis Hamilton treedt Verstappen bij: “Een paar hobbels vind ik niet erg, dat voegt wat karakter toe aan het circuit maar dit is te veel van het goede. We staan ook open om hen te helpen, om met hen te praten. Misschien hoeft het hele circuit niet gedaan te worden want dat kost een fortuin.”

Lando Norris vindt dan weer dat het ondanks de herstellingspogingen op sommige plaatsen erger is geworden: “Op verschillende delen van het circuit is er al een nieuw baanoppervlak aangelegd maar zoals je kon zien afgelopen weekend geeft dat niet het geoogde resultaat. Van wat ik heb vernomen zouden ze tegen volgend jaar de eerste sector opnieuw asfalteren, hopelijk is het dan weer wat beter.”

De teams versterken ook bepaalde onderdelen aan de auto, specifiek voor Austin maar nog steeds lopen ze schade op. 

“Het circuit is echt brutaal”, zegt Aston Martin-teambaas Mike Krack. “We hebben Fernando Alonso uit de race gehaald omdat hij schade aan de vloer had. Aan de rechterkant van de vloerrand was er een halve meter lang afgebroken, gewoon weg!”

“We weten dat dit een zwaar circuit is”, aldus Krack. “We komen naar hier, versterken alles wat we kunnen maar nog steeds gaan er zaken stuk of breken ze af. Als je naar de vervangingslijst van onderdelen van dit weekend kijkt, we zijn niet het enige team dat schade heeft opgelopen. Je kan dus gewoon stellen dat het een veeleisend circuit is.”

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023