Bottas dolblij met eerste overwinning: “Het loonde de moeite om zo lang te wachten”

Valtteri Bottas moest serieus vechten voor zijn eerste F1-overwinning maar eindelijk is het zover. Na zijn overstap van Williams naar Mercedes wist Bottas al tijdens zijn vierde race voor Mercedes zijn eerste overwinning te behalen.

“Het is geweldig. Ik heb er enige tijd op moeten wachten, zo’n tachtig race, maar het loonde zeker de moeite om te wachten,” zei Bottas na afloop op het podium. “Het was plots vreemd om tijdens de winter de kans te krijgen om Mercedes te vervoegen. Zij hebben het mogelijk gemaakt, ik wil het team dan ook bedanken. Zonder hen zou deze overwinning niet mogelijk geweest zijn. Het voelt geweldig.”

“We kenden een redelijk tricky begin van het jaar. Het gevecht met Ferrari vandaag was erg close. We slaagden er echter in om voorop te blijven en te winnen. We zullen moeten blijven pushen maar ik ben momenteel zeer blij.”

De goede start van Bottas, die van op de derde plaats beide Ferrari’s wist in te halen en naar de leiding reed, vormde de basis van het succes vandaag.

“Over het algemeen is het niet zo slecht om van op de tweede startrij te vertrekken,” blikt Bottas terug op zijn start. “Ik kende een goede start, hij was iets beter dan de twee wagens voor mij. Vervolgens kon ik slipstreamen en richting de binnenkant van de tweede bocht rijden.”

Bottas is de eerste Fin sinds Kimi Raikkonen in 2008 die een F1-race weet te winnen. De Fin voert door zijn overwinning de druk op teamgenoot Lewis Hamilton op. Na twee races leek het alsof Bottas voor de rest van het seizoen in de rol van tweede rijder zou geduwd worden. Bottas kreeg slechts een contract voor één seizoen bij Mercedes. Eddie Jordan riep Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff alvast op om hem nu al een contractverlenging te geven.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print