Vettel: “We hebben de race verloren bij de start”

Sebastian Vettel mocht van op de polepositie vertrekken maar slaagde er niet in om de GP van Rusland te winnen. Hij voerde een verbeten strijd met Valtteri Bottas maar volgens Vettel werd de race verloren bij de start.

Bij de start passeerde Bottas zowel Raikkonen als Vettel, waarmee de Fin meteen aan de leiding ging van de race. Bottas profiteerde optimaal van het erg lange rechte stuk richting de eerste bocht om zo in de slipstream van de twee Ferrari’s te duiken.

“Ik denk dat onze start zo goed was als die van Valtteri,” zei Vettel op het podium. “Misschien had hij wel het momentum helemaal in het begin en vervolgens kon hij van een enorme slipstream profiteren. Ik verdedigde langs de binnenkant maar tegen dat het moment was gekomen om te remmen was hij al voorop en kon hij bij mij de deur dicht doen. Dat heeft hij goed gedaan en daar heeft hij de race gewonnen.”

“Hij reed vervolgens een geweldige eerste stint. Ik kon hem niet bijhouden. Hij was zeer, zeer snel en dat gedurende gans de race. Hij maakte geen fouten, hij was de man van de race.”

Tegen het slot van de race hinderde Massa Vettel toen die aan het jagen was op Bottas. Volgens Vettel maakte het echter geen verschil voor de uitslag.

“Ik probeerde alles wat ik kon om Valtteri te pakken. Misschien dacht ik ook dat er een kans was op het andere rechte stuk,” blikt Vettel terug op het slot van de race. “Ik was er zeker van dat Felipe zou ‘liften’ rond de derde bocht. Ik dacht dat hij mij voorbij zou laten maar ik denk dat hij zelf niet zeker was wat hij zou gaan doen. Ik verloor uiteindelijk wat meer tijd dan dat ik gehoopt had maar het maakt geen verschil. Hij (wijzend naar Bottas) is de man van de race vandaag. Mijn felicitaties aan Bottas voor het winnen van zijn allereerste F1-race. Het is zijn dag.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print