Bottas: “Ik heb Kimi zeker niet met opzet aangereden”

Valtteri Bottas liet na afloop van de GP van Spanje weten dat hij Raikkonen zeker en vast niet met opzet heeft aangereden.

Vorig jaar werden Max Verstappen en Kimi Raikkonen nog respectievelijk eerste en tweede in de Grote Prijs van Spanje. Dit jaar zat hun race er al op na de eerste bocht, dit nadat Valtteri Bottas zijn landgenoot rechts achteraan aantikte en die op zijn beurt tegen Verstappen terecht kwam.

Raikkonen kon niet anders dan zijn Ferrari in bocht tien parkeren en Verstappen slaagde er nog in om zijn RB13 naar de pits te sturen maar kwam daar ook tot de vaststelling dat opgeven de enige optie was.

Bottas kon zijn weg nog vervolgen en reed nog lang op de derde plaats tot zijn Mercedes-krachtbron besloot om er kort na zijn pitstop mee op te houden.

“Ik zat aan de binnenkant in de eerste bocht en Kimi probeerde me buitenom in te halen,” vertelt Bottas over het incident. “Ik probeerde de snelheid erin te houden maar ik heb Kimi zeker niet met opzet aangereden. Het is spijtig dat we elkaar raakten en natuurlijk was het jammer voor Kimi en Max want het was maar een kleine tik eigenlijk.”

“Ik reed rond met een andere strategie dan Lewis en ging het houden bij één stop,” aldus Bottas. “Dat had goed kunnen uitdraaien maar de Virtual Safety Car strooide roet in het eten.” Uiteindelijk liet de motor het afweten in ronde 39 en moest de Fin met lege handen naar huis. “We wisten dat het een risico zou zijn om met de oude motor te starten maar we dachten dat hij nog wel één race zou aankunnen. Het positieve is dat ondanks mijn opgave we toch nog meer punten hebben behaald dan Ferrari.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}