Bottas: “Max Verstappen inhalen ging veel makkelijker dan gedacht”

In een terugblik op zijn ‘gevecht’ met Max Verstappen tijdens de GP van Stiermarken laat Valtteri Bottas verstaan dat hij veel meer tegenstand van Verstappen had verwacht.


Bottas naderde op de Nederlander en de Fin bereidde zich voor op een stevig gevecht met Verstappen. Mentaal was Bottas dan ook volledig voorbereid op een intense strijd.

“Verstappen maakt het je altijd lastig, daar moet je niet aan twijfelen,” aldus Bottas volgens ‘Autosport’. “Ik genoot er echt van toen ik een eerste keer buitenom hem ging. Ik dacht dat ik hem had.”

“Maar ja, hij probeerde echt alles om voorop te blijven. Hij zat aan de buitenkant van de derde bocht, iets dat ik niet had verwacht. Dat is waarom ik tijdens mijn tweede poging buitenom er zeker van wou zijn dat het niet opnieuw gebeurde. Het zat goed.”

Zijn tweede poging om Verstappen in te halen lukte wel voor Bottas en vervolgens kon hij op zijn nieuwere banden vlot afstand nemen.

“We reden zij aan zij in de vijfde en zesde bocht. Na de eerste keer buitenom besefte ik dat er in bocht zes niet voldoende ruimte meer is voor twee wagens. Daarom besloot ik in te houden en opnieuw te proberen. Ik had echter het momentum en het voordeel van de banden.”

Al bij al ging de inhaalactie van Bottas op Verstappen dus veel eenvoudiger dan dat Bottas een tiental ronden daarvoor had gedacht.

“Uiteindelijk was het eenvoudiger om hem in te halen dan ik had verwacht. Ik had verwacht dat het close en tricky zou worden maar uiteindelijk zat hij door zijn banden,” besloot Bottas.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner