Waarom werd Charles Leclerc niet bestraft voor zijn aanrijding met Vettel?

Alsof de crisis bij Ferrari nog niet groot genoeg was knalde Leclerc na drie bochten in Spielberg zichzelf en zijn teamgenoot uit de race. Racedirecteur Michael Masi legt uit waarom er geen bestraffing zal volgen voor Leclerc.


Meteen na het incident sloeg Leclerc mea culpa en excuseerde zich meteen uitgebreid bij zijn team en teamgenoot Sebastian Vettel.

Teambaas Mattia Binotto liet weten dat het nu niet belangrijk is te weten wie al dan niet verantwoordelijk of schuldig is en vanuit die hoek komt er dan ook geen sanctie.

Dat ze bij Ferrari de situatie niet helemaal willen laten escaleren valt op een manier wel te begrijpen maar dat er vanuit de wedstrijdleiding geen bestraffing komt voor Leclerc wordt door een aantal mensen met het nodige wenkbrauwengefrons onthaald.

De jonge Monegask knalde per slot van rekening met een ongelukkig manoeuvre zijn teamgenoot uit de race.

Michael Masi laat horen dat het feit dat Leclerc en Vettel teamgenoten zijn heeft meegespeeld in het proces om een beslissing te nemen.

“Dat heeft zeker meegespeeld, het is duidelijk dat we daar rekening mee gehouden hebben. Maar ik weet niet of het de beslissende factor geweest is,” aldus Masi.

“We hebben al eerder incidenten gezien tussen twee teamgenoten die bestraft werden, of net niet. Dus ik denk dat er al vele jaren rekening mee wordt gehouden. In welke mate, ik denk dat het verandert afhankelijk van de ernst van het incident om eerlijk te zijn.”

Ook de inhaalactie van Lance Stroll op Daniel Ricciardo, waarbij beide auto’s kort van de baan gingen, werd niet bestraft.

“Ik heb uit een korte babbel met de stewards begrepen dat hun visie was dat geen van beide rijders alleen verantwoordelijk was voor het incident. De reglementen zeggen dat een rijder ofwel grotendeels ofwel geheel schuldig moet zijn voor het incident en daar was hier geen sprake van volgens de stewards, dus krijgt dit geen staartje.”

Daniel Ricciardo was het daar niet mee eens en omschreef de actie van Stroll als wanhopig. Door het incident wist Lando Norris te profiteren en wist hij beide kemphanen in te halen.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}