Kondigt Sebastian Vettel donderdag zijn overstap naar Aston Martin aan?

Als we het Duitse ‘Bild’ mogen geloven weten we binnenkort hoe de toekomst van Sebastian Vettel er zal uitzien. Naar verluidt is de viervoudige wereldkampioen aan het onderhandelen met Aston Martin.


De plaatsen voor 2021 worden schaars en voor Sebastian Vettel is er nog altijd geen zekerheid over zijn toekomst. De viervoudige wereldkampioen zal na zes seizoenen de deur bij Ferrari achter zich dichttrekken en voor volgend seizoen zijn er niet veel opties meer.

Fernando Alonso zal Daniel Ricciardo vervangen bij Renault die op zijn beurt richting McLaren trekt. Er was ook even nog wat geflirt met Red Bull maar afgelopen week werd duidelijk dat hij daar niet moet rekenen op een zitje voor volgend jaar, dan blijft er enkel Aston Martin nog over.

Het Racing Point F1 team zal vanaf volgend jaar door het leven gaan als Aston Martin en volgens het Duitse ‘Bild’ zijn beide partijen aan het onderhandelen. Vettel heeft donderdag voor de GP van Hongarije een interview gevraagd met Martin Brundle en verwacht wordt dat hij daar zijn toekomstplannen zal toelichten.

Vettel liet al weten dat hij volgend jaar nergens wil gaan racen om de hoop te vullen en als ze bij Racing Point de huidige vorm kunnen doortrekken biedt een overstap wel mogelijkheden.

De bolide van Racing Point, ook wel smalend de ‘Roze Mercedes’ genoemd, heeft al laten zien minstens de gelijke te zijn van McLaren en Ferrari en bij vlagen geeft de RP20 ook Red Bull het nakijken.

Maar wie moet er dan vertrekken bij Aston Martin? Lance Stroll is de zoon van de teameigenaar Lawrence Stroll en Sergio Perez is oudgediende bij de formatie uit Silverstone. Hij speelde bovendien een actieve rol in de redding van het team maar volgens ‘Bild’ heeft Perez echter een clausule in zijn contract staan die daar een mouw aan kan passen.

Ze vertellen erbij dat het ettelijke miljoenen zal kosten om de Mexicaan uit te kopen maar eigenaar Lawrence Stroll heeft al meer dan een keer bewezen dat zijn zakken zeer diep zijn.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}