Bottas: “Probleemloos een racesimulatie met Halo afgelegd”

Valtteri Bottas heeft naar eigen zeggen probleemloos een racesimulatie met Halo kunnen afleggen. De Fin ondervond naar eigen zeggen geen problemen en zegt dat het een kwestie van tijd is alvorens iedereen eraan gewend raakt.


Voor de teams vormde Halo een extra uitdaging bij de ontwikkeling van de F1-bolides voor het seizoen 2018. Ook de rijders komen echter voor een extra uitdaging te staan omdat Halo zich uiteraard in het gezichtsveld bevindt.

Tijdens een test in de F1-simulator van Mercedes heeft Valtteri Bottas naar eigen zeggen echter geen noemenswaardige problemen ondervonden.

“Ik heb in de simulator een racesimulatie met Halo gedaan en ik moet zeggen dat ik het tijdens de race niet meer opgemerkt heb,” aldus Bottas. “Eenmaal je eraan bent gewend dan is er weinig verschil. Het is er nu eenmaal en je moet eraan gewend raken, dat zal hetzelfde zijn voor de toeschouwers.”

Volgens Bottas zullen zowel de rijders alsook de toeschouwers zich snel aanpassen aan de nieuwe F1-bolides met Halo.

“In het begin is het iets nieuw en ziet het er anders uit. Sommige mensen vinden het zelfs helemaal niet mooi en lelijk.”

“Het zal echter maar een kwestie van tijd zijn alvorens men eraan gewend raakt en indien het één verwonding kan vermijden, hoe groot of hoe klein ook, dan is het een goed instrument.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print