Red Bull toont ons haar nieuwe F1-bolide: de RB14

Het Red Bull F1 team heeft vandaag haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2018, de RB14, aan het grote publiek voorgesteld.

Met de RB14 wil Red Bull de kloof met Mercedes en Ferrari verder dichten. De Oostenrijkse renstal kende vorig jaar een moeilijk seizoensbegin om drie races te winnen. De ambities voor komend seizoen liggen hoger, al temperde Red Bull-adviseur Helmut Marko afgelopen week nog de verwachtingen: “Er zal niet om de wereldtitel gestreden worden”.

De RB14 die vandaag werd getoond beschikt over een tijdelijke livery. Tijdens de eerste F1-wintertest zal de definitieve ‘racelivery’ voorgesteld worden.

De Australiër Daniel Ricciardo en de Nederlander Max Verstappen vormen opnieuw het rijdersduo. Vooral die laatste lijkt erop gebrand te zijn om zich dit jaar nog nadrukkelijker mee vooraan te mengen in de strijd. Verstappen won vorig jaar twee races maar kende vooral ook veel minder leuke momenten door heel wat pech met zijn Red Bull F1-bolide.

Red Bull stelde dit jaar zijn wagen iets vroeger voor dan vorig jaar. Het wil daarmee eventuele betrouwbaarheidsproblemen vermijden. Tegelijkertijd rekent de renstal erop dat de verbeterde Renault-motor het team in staat zal stellen om mee vooraan te strijden. Diezelfde Renault-motor zal trouwens ook in de McLaren F1-bolide van Stoffel Vandoorne liggen. De McLaren MCL33 van Vandoorne wordt komende vrijdag voorgesteld.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”redbull_RB14_headline.jpg”;}
Het Red Bull F1 team heeft vandaag haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2018, de RB14, aan het grote publiek voorgesteld.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023