Robert Kubica gaat LMP1-bolide testen

De kans is reëel dat naast Fernando Alonso er nog een tweede Formule 1-rijder aan het WEC zal deelnemen in 2018. Williams-reserverijder Robert Kubica zal deze week de Manor LMP1 bolide aan de tand mogen voelen.


Robert Kubica is in 2018 verbonden aan het team van Williams in de hoedanigheid van test- en reserverijder maar het lijkt erop dat hij zijn oog laten vallen heeft op een zitje in het WEC bij Manor.

Deze week zal de Britse renstal een driedaagse testsessie afwerken met hun Ginetta LMP1-bolide in Aragon en volgens ‘Autosport’ zal dat gebeuren met Kubica achter het stuur. Na twee jaar in de LMP2-klasse zal Manor dit jaar in de LMP1 aantreden en als alles volgens plan verloopt zal de Britse renstal Robert Kubica aan haar line-up toevoegen voor 2018.

Met het verdwijnen van de fabrieksteams van Audi in 2016 en Porsche in 2017 is de spoeling dun geworden in de LMP1-klasse. Buiten Toyota zal de koningsklasse in het WEC uit privéteams bestaan, Manor, Rebellion Racing, SMP, Dragonspeed en ByKolles worden de uitdagers van de Japanners dit jaar.

Na een hoop tegenslagen wordt dit het jaar voor Toyota om die felbegeerde overwinning in Le Mans te behalen. Wie herinnert zich het drama niet dat zich in 2016 afspeelde op het Circuit de la Sarthe? De Toyota nummer vijf gaf er na 23 uur en 56 minuten de brui aan terwijl hij aan de leiding reed. Porsche won de 24 uren van Le Mans met drie ronden voorsprong op de Toyota en zorgde voor een beklijvend stukje geschiedenis in de autosport.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print