Boullier: “Alonso zou een dwaas zijn indien hij zou vertrekken”

Eric Boullier, teambaas bij McLaren, verklaarde tegenover Autosport dat hij Fernando Alonso graag bij het team heeft na 2017. Het contract van de Spanjaard loopt immers ten einde na het seizoen 2017. Boullier zou het in ieder geval dwaas vinden van Alonso om McLaren te verlaten.

In 2015 tekende Fernando Alonso een driejarig contract bij McLaren. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen keerde terug naar McLaren mede door het feit dat Eric Boullier daar aangesteld werd als teambaas.

In 2015 maakte McLaren een dramatisch seizoen mee en Alonso kon af een toe zijn frustraties niet inhouden, waardoor er speculaties waren dat Fernando Alonso vroegtijdig zijn contract zou stop zetten. Er werd gespeculeerd dat de Spanjaard een sabbat jaar zou nemen in 2016.

Alonso zelf sprak elke speculatie tegen en hij heeft ook gewoon deelgenomen aan de wintertests in Spanje, waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat Alonso voor McLaren uitkomt in 2016.

Eric Boullier beseft maar al te goed dat zijn rijder Alonso zo maar eens weg kan stappen bij McLaren aan het einde van zijn contract, maar de Fransman dringt aan bij Alonso om vertrouwen te hebben in het team, ook al kunnen ze nog niet strijden om de titel in 2016 en 2017.

“Ik kan niet tegen Fernando zeggen wanneer we wereldkampioen worden. Iemand die zegt ‘in drie jaar worden we kampioen’, die zal verkeerd zijn. Wat je wel kan zeggen, is dat je binnen de drie à vijf jaar kampioen gaat worden. Het zou dwaas zijn van Alonso om het project te verlaten na drie jaar.”

Boullier beseft ook dat zijn beide rijders, Fernando Alonso (34) en Jenson Button (36), niet al te veel tijd meer hebben om nog wereldkampioen te worden. “Natuurlijk moeten ze daar rekening mee houden”, gaat Boullier verder. “Maar het is belangrijk dat we transparant zijn. Dan weten ze hoe we er voor staan. Fernando en Jenson zijn er zich van bewust hoeveel progressie we boeken als een team. Ik denk ook dat ze de progressie kunnen zien. Tot zover denken we nog steeds dat we onze doelstellingen kunnen bereiken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print