Grosjean: “Dit is mijn beste kans om wereldkampioen te worden”

Dat Romain Grosjean de overstap van Lotus, ondertussen Renault, naar Haas zou maken verraste vriend en vijand. Hij heeft dit gedaan omdat hij volgens hem via Haas het meeste kans maakt om wereldkampioen te worden.

Romain Grosjean heeft in een interview laten weten waarom hij van team gewisseld is.

“Dit is de beste kans om op een dag wereldkampioen te worden. Hier leer ik andere dingen dan bij Renault, zo komt er weer afwisseling en leer ik meer over de verschillende dingen in de sport. Je hebt de beste auto nodig om wereldkampioen te worden. Gaat dit met Haas of een ander team gebeuren? Dat weet ik nog niet. We zullen eerst een aantal doelen bereiken, zoals in de top-5 finishen. Pas dan kunnen het team en ik conclusies trekken.”

Doordat Haas een nieuw team is zullen ze pas na Melbourne, de start van het nieuwe seizoen, weten waar ze nu staan. De weg naar de top van de F1 zal allicht een paar jaar duren maar omdat Haas nauw samenwerkt met Ferrari, zal hij misschien hopen om naar het Ferrari-team te promoveren, en indien dat niet lukt om met Haas wereldkampioen te worden. Zo zouden Haas en Ferrari dezelfde verhouding kunnen vertonen als bijvoorbeeld Toro Rosso en Red Bul.

Dat Haas de middelen heeft om het goed te doen in de Formule 1 weten we al, maar of ze deze middelen optimaal kunnen gebruiken valt echter nog af te wachten. Aan ambitie ontbreekt het Romain Grosjean alvast niet, dat kunnen we alvast wel besluiten.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print