Brawn: “Er is een oplossing nodig voor de kleine teams”

Al jaren vragen kleine teams om oplossingen om te kunnen concurreren met de topteams. Debatten over een budgetplafond duren al jaren. Ross Brawn, nieuwe topman bij de F1, wil nu eindelijk werk maken van een oplossing.

Midland, Caterham, HRT, Virgin en Super Aguri. Het zijn allemaal teams die de laatste jaren het deelnemersveld van de Formule 1 aanvulden, om er na enkele jaren weer mee te stoppen. Het aantal punten dat de teams haalden, is op een hand te tellen.

De vicieuze cirkel van financiële problemen en een gebrek aan resultaten ligt vaak aan de basis van het verdwijnen van deze teams. Een vicieuze cirkel waar nu ook Manor ten prooi aan lijkt te vallen. Als het aan Ross Brawn ligt komt aan die negatieve tendens binnenkort een einde.

We moeten oplossingen vinden voor de kleinere teams zodat ze op eigen benen kunnen staan”, zei de Brit aan ‘Sky Sports’. “Op die manier kunnen ze de bestaande hiërarchie in de F1 doorbreken.”

Brawn, die gisteren als motorsport managing director werd aangesteld door de nieuwe topmannen van de F1, kijkt vooral naar het extrasportieve als een manier om zijn doel te verwezenlijken.

“We moeten die kleine teams als attractief onderdeel van de F1 voorstellen. Niet alleen op het circuit maar ook als bedrijf. Dit doe je best door in te spelen op de erfenis van de F1. Spa, Monaco, Silverstone. Als je die erfenis verliest, verlies je de kern van de sport.”

“We moeten dus de races als geheel hoogwaardiger en aantrekkelijker maken door in te spelen op onze geschiedenis. Zo genereer je meer middelen waar de kleine teams ook van kunnen profiteren”, besluit Brawn.

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}