Brawn: “Situatie Lewis Hamilton is vergelijkbaar met die van Michael Schumacher”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Ross Brawn doet de situatie waarin Lewis Hamilton momenteel bij Mercedes verkeert hem terugdenken aan de comeback van Michael Schumacher in de Formule 1 bij Mercedes.

2022 is een uitdagend seizoen voor Mercedes en vooral ook Lewis Hamilton die momenteel zesde staat in het kampioenschap. Teamgenoot George Russell staat vierde en heeft 35 punten meer dan Hamilton.

“Lewis zit in de ’twilight’ van zijn carrière,” vertelt Brawn tegenover ‘F1-Insider’. “Maar dat betekent nog niet dat het voorbij is. Dit jaar beschikt hij, voor het eerst sinds lang, niet over een wagen waarmee hij kan winnen. Hij steekt dan ook erg veel energie in het veranderen van die situatie.”

“Voor hem is het een soort karaktertest. Het is mogelijk dat zijn teamgenoot George Russell een grotere honger heeft om te winnen.”

Een teken aan de wand voor Hamilton? Ross Brawn ziet alvast gelijkenissen met Michael Schumacher. Brawn was teambaas bij Mercedes toen Schumacher in 2010 een comeback maakte.

“Je kan Lewis zijn situatie een beetje vergelijken met Michael zijn comeback bij Mercedes,” aldus Brawn. “Als rijder moet je altijd beslissen of je deel wil uitmaken van de oplossing of het probleem. Michael herdefinieerde zijn rol, hij werd deel van de oplossing en hielp het team opbouwen dat acht keer wereldkampioen werd.”

“Hij offerde zichzelf op voor de toekomst van het team en speelde een cruciale rol in het leggen van de basis van het succes dat Mercedes vervolgens boekte.”

Volgens Brawn zat Schumacher in een situatie dat hij zeker en vast nog erg snel was maar dat de resultaten niet kwamen.

“Hij was nog steeds bijzonder snel,” aldus Brawn. “Hij bewees dat met zijn polepositie in Monaco in 2012. Dat kan je niet wanneer je niet meer over speciale kwaliteiten beschikt. Net als Lewis nu met George Russell een jonge teamgenoot heeft, had ook Michael met Nico Rosberg een jonge teamgenoot die ongelooflijk goed was.”

“Nico werd destijds onderschat. Iedereen dacht dat hij de tweede keus was, maar hij was een erg goede rijder, zeer ambitieus en hij werd later zelfs wereldkampioen toen hij het opnam tegen Lewis.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022