Pirelli waarschuwt de F1-piloten: “Singapore is een volledig nieuwe race”

Ferrari
Ferrari

In de aanloop naar het raceweekend in Singapore laat bandenleverancier Pirelli weten dat de race in Singapore dit jaar volledig anders zal zijn. Daarvoor zijn trouwens enkele goede redenen.

Omwille van de pandemie met het coronavirus werd er in 2020 en 2021 niet geracet. In die twee jaar tijd is er heel wat veranderd want het baanoppervlak is ingrijpend veranderd, maar liefst drie stukken van het circuit kregen een nieuwe asfaltlaag, en er wordt nu ook met 18-inch banden geracet. Deze combinatie zorgt ervoor dat de race in Singapore in vergelijking met voorgaande edities volledig anders zal zijn.

“Singapore draait volledig rond trage bochten, 23 stuks, en het maximaliseren van tractie,” aldus Mario Isola van Pirelli. “We hebben de drie zachtste bandencompounds geselecteerd voor maximale snelheid en grip. Het wordt echter belangrijk om goed zorg te dragen voor de achterste banden.”

“Met de 18-inch banden die een volledig andere compound en structuur hebben dan de banden die we drie jaar geleden gebruikten, gecombineerd met de nieuwe asfaltlaag van dit jaar, is het bijna een volledig nieuwe race.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022