Mercedes en Petronas verlengen samenwerking tot voorbij 2026: “Dit is een duidelijk signaal!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team en partner Petronas hebben vandaag een verlenging van hun samenwerking aangekondigd en dat vanaf 2026. Beide partijen geven een duidelijk signaal wat de toekomst betreft en niet toevallig wanneer het nieuwe motorreglement in 2026 ingaat.

Sinds 2010, het jaar waarin Mercedes als fabrieksteam terugkeerde naar de Formule 1, is Petronas sponsor van Mercedes. In 2014, het begin van het hybride-tijdperk in de Formule 1, veranderde dat in een technisch partnerschap.

In 2026 treed een nieuw motor-tijdperk in werking met niet alleen nieuwe motoren maar ook met een nieuwe duurzame brandstof die wordt geïntroduceerd. Mercedes en Petronas willen de concurrentie voor zijn en leggen dus nu al de eerste basis vast van hun partnerschap in 2026.

“Vandaag doen we iets dat een beetje ongewoon is, we kondigen een partnerschap aan dat we binnen vier jaar beginnen,” aldus Mercedes F1-baas Toto Wolff.

“Dit is een duidelijk signaal: ons team en Petronas zijn niet langer gewoon partners, we zijn familie, we zullen één team zijn en dat gedurende vele jaren die op komst zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022