Alex Albon zal racen in Singapore, Nyck de Vries blijft stand-by

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens het Williams F1 team zal Alex Albon in Singapore opnieuw zelf achter het stuur van zijn F1-bolide plaatsnemen. De Nederlander Nyck de Vries zal echter stand-by staan mocht Albon alsnog niet kunnen deelnemen.

In Monza moest Alex Albon verstek geven voor de GP van Italië nadat hij geopereerd werd aan zijn appendix. Nyck de Vries maakte een indrukwekkende invalbeurt en finishte de race als negende. De Vries plaatste zichzelf zo op de radar van verschillende teams wat betreft een racezitje voor 2023.

Voor de race in Singapore bereidde Nyck de Vries zich voor op een mogelijke tweede invalbeurt, al kwam er vanuit eigen land ook kritiek (“Nyck de Vries moet niet racen in Singapore, deze kans moet hij niet grijpen”). Maar het ziet er dus naar uit dat Albon zelf opnieuw gaat racen.

“Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken voor de vele berichten en de steun tijdens het raceweekend in Italië,” aldus Albon tijdens de preview van het raceweekend in Singapore.

“Mijn voorbereiding voor Singapore was een beetje anders dan normaal maar ik voel me goed en ik heb al het mogelijke gedaan om klaar te zijn voor één van de meest fysiek veeleisende races op de F1-kalender.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022