BREAKING NEWS: Valtteri Bottas krijgt gridpenalty voor ‘gevaarlijk rijden’

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas heeft van de stewards een gridpenalty van drie plaatsen gekregen voor ‘gevaarlijk rijden in de pitlane’.

De Fin raakte tijdens de tweede oefensessie betrokken bij een vreemd incident in de pitlane. De Fin reed weg van zijn standplaats voor de garage van Mercedes en spinde plots (VIDEO: Valtteri Bottas spint in de pitlane en heeft ongelooflijke reactie). Bottas raakte gelukkig niemand maar erg veel scheelde het toch niet of hij belandde bij de pitcrew van Mercedes.

“Toen Bottas wegreed van zijn positie voor een pitstop verloor hij de controle over zijn wagen toen hij richting de ‘fast lane’ reed. Hij overstuurde, spinde en kwam dwars in de pitlane te staan ter hoogte van McLaren,” zo luidt het in een mededeling van de stewards.

“Tijdens het gesprek met Bottas zei hij dat ze in het verleden tijd verloren bij het wegrijden van de standplaats. Daarom probeerden ze iets nieuw, namelijk vertrekken in tweede versnelling.”

“Als een resultaat daarvan was de wielspin veel groter en het resultaat onverwacht. Daardoor kon hij de wagen niet goed onder controle houden.”

“Dit moet beschouwd worden als gevaarlijk rijden, zeker met personeel in de pitlane.”

Bottas kreeg voor het ‘gevaarlijk rijden’ een gridpenalty van drie plaatsen en twee strafpunten.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen