BREAKING NEWS: Sebastian Vettel krijgt boete van 25 000 euro en reprimande

Sebastian Vettel heeft voor het incident tijdens de kwalificatie, waarbij een weegbrug van de FIA beschadigd raakte, een geldboete van 25 000 euro en een reprimande gekregen.


De stewards onderzochten het incident waarbij Sebastian Vettel redelijk gepikeerd richting de weegbrug van de FIA reed en een kegel omver reed. Daarbij maande Vettel ook de technisch afgevaardigden van de FIA aan om er spoed achter te zetten. Bovendien schakelde Vettel zijn motor pas erg laat uit en reed hij zelf weg van de weegbrug waardoor deze beschadigd raakte.

Aanvankelijk werd bekeken of Vettel een inbreuk had gepleegd op artikel 29.1 van het reglement dat stelt dat een rijder richting de weegbrug moet rijden wanneer hij daarop gewezen wordt en zijn motor moet uitschakelen om tot een weging over te gaan.

Na uitgebreid de videobeelden alsook telemetriegegevens te hebben bestudeerd kwamen de stewards tot de vaststelling dat hierop geen inbreuk had plaatsgevonden, ook al stelden ze dat Vettel zijn motor veel later uitschakelde dan normaal verwacht wordt.

Vettel kreeg echter een boete en een waarschuwing omdat hij de procedure en instructies voor het op de weegbrug rijden, alsook de instructie voor het afzetten van de motor niet correct volgde. Bovendien reed hij nadien zelf van de weegbrug in plaats zich ervan te laten duwen. De weegbrug raakte hierdoor beschadigd. De Stewards toonden echter begrip omdat er eventueel een miscommunicatie was door een teken dat één van de FIA-officials gaf. Bovendien reed Vettel niet roekeloos van de weegbrug weg.

Sebastian Vettel ontsnapt gelukkig voor hem aan een eventuele gridpenalty en zal de GP van Brazilië dus van op de tweede plaats mogen aanvatten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print