Brembo verdedigt zich: “Remmen waren niet Vettel zijn probleem”

De Duitse rijder Sebastian Vettel verklaarde na afloop van de Grand Prix van Australië dat hij door zijn remmen zou zijn gegaan. Remmenfabrikant Brembo spreekt dat nu tegen.
In de Formule 1 kan je als producent van een product heel wat succes boeken aangezien de sport wereldwijd op de televisieschermen pronkt. Brembo is een van de bedrijven die actief is binnen de f1 want meerdere teams opteren namelijk voor hun remsysteem.

In Australië zou Sebastian Vettel in eerste instantie zijn uitgevallen doordat hij mogelijk zijn remmen te hard op de proef ging stellen en deze het vervolgens begaven. Zowel Red Bull als Vettel verklaarden na afloop van de race dat dit ook daadwerkelijk het geval zou zijn geweest. Brembo gaat nu in verdediging want het remsysteem zou helemaal niet defect zijn geweest.

“Het uitvallen van Vettel valt niet aan de remmen van Brembo te wijten. De drijfas (cardan) aan de linker voorzijde is losgekomen doordat men een wielmoer foutief bevestigde. Mogelijk is er zelfs een andere reden voor het loskomen van het drijfas van de RB6”, zo wist men bij Brembo te verklaren

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}