“Schumacher kan nog tien jaar doorgaan”

Dat Bernie Ecclestone wel meer rare uitspraken doet weten we al. Nu beweert hij dat Michael Schumacher nog wel een decennium verder kan in de formule 1.
De zevenvoudig wereldkampioen heeft nu een contract voor drie jaar bij Mercedes GP. Zijn resultaten zijn niet fantastisch maar er is nog ruimte voor verbetering.

Een vroegtijdige stap opzij zou echter geen verrassing zijn. Bij zijn stop meldde de Duitser: “Ik ga niet door omdat ik niet meer kan winnen en verliezen doe ik niet graag.” Of zijn tweede carrière ook zo eindigt is maar de vraag.

Eerdere uitspraken van de formule 1-baas zijn “Ik zou nog graag een vrouw en een Amerikaan in de formule 1 hebben .” Hij was al enthousiast toen Lewis Hamilton, de eerste rijder met een zwarte huidskleur die in de koningsklasse van de autosport terecht kwam, en ook toe er een stortvloed uit Duitsland kwam. Het is dus geen geheim dat de Brit graag variëteit in de formule 1 ziet. Hoe meer soorten rijders, hoe meer kijkers, hoe meer geld.

Michael Schumacher was altijd al een geliefde rijder bij de fans en dus een kijkcijferkanon. De enige reden dat Ecclestone hoopt dat Schumachers tweede carrière van lange duur is, is dus geldzucht. Al zouden de fans dat ook wel goed vinden.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}