Brendon Hartley: “Ik was in shock, in Monaco wou men mij al vervangen”

Een erg openhartige Brendon Hartley blikt in zijn dagboek voor The Player’s Tribune terug op het voorbije seizoen. Daarin komen we te weten dat er bij Red Bull en Toro Rosso tijdens het raceweekend in Monaco al plannen waren om Hartley aan de kant te schuiven.


“Wat ik me vooral herinner is dat ik op woensdag in Monaco door de paddock liep en dat ik nog voor het raceweekend echt begon enorm veel vragen kreeg over mijn toekomst,” aldus Hartley.

“Enkele races ver in mijn F1-carrière en ik kreeg al vragen over mijn einde. Het ergste moment die dag was toen ik te weten kwam dat er een deel waarheid zat in die geruchten.”

“Na enkele races waren er blijkbaar mensen die me daar niet wensten te hebben. Ik zal eerlijk zijn, het kwam een beetje als een shock aan.”

“Nadat ik met enorm veel ervaring in de F1 kwam, twee titels in het WEC, een overwinning in Le Mans, en nadat ik tijdens twee van de eerste drie kwalificaties mijn teamgenoot achter mij hield, was het moeilijk voor mij om te geloven dat ik zo snel al vervangen zou worden.”

“Ik wandelde terug naar ons appartement en die nacht keek ik naar de vangrails van het circuit van Monaco. Indien ik het zou verprutsen, indien ik dat weekend de muren zou raken, dan zou mijn F1-carrière enkele dagen later voorbij zijn. Ik wist dat ik iedere sessie steeds meer druk op mijn schouders zou krijgen,” besloot Hartley.

Uiteindelijk mocht Hartley het F1-seizoen afwerken bij Toro Rosso maar kort na afloop van de laatste race van het seizoen kreeg Hartley te horen dat er in 2019 geen plaats meer voor hem was.

“Een uur na de race moest ik naar een meeting komen,” aldus Hartley. “Enkele minuten later was ik geen F1-piloot meer.”

“Ik zal het missen, ik zou liegen als ik iets anders zou zeggen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022