Brengt B-spec soelaas voor Spyker?

Bij het Nederlandse Spyker team kijkt men al heel het jaar uit naar de B-spec wagen die zijn debuut zal maken tijdens de GP van Turkije. Technisch directeur Mike Gascoyne dempt nu evenwel de verwachtingen maar raamt de winst toch op 3 kwart van een seconde. Het is geen mirakeloplossing maar een eerste stap in een lang ontwikkelingsplan liet Gascoyne aan autosport.com weten.

"Aërodynamisch is hij 3 kwart van een seconde waard. Mechanisch verwachten we een goede stap voorwaarts. Maar als je kijkt naar de recente races zal deze vooruitgang de kloof met Toro Rosso maar net sluiten."

"Maar dit is geen grote stap op zichzelf, het is eerder de eerste stap in het proces, er zullen meer updates komen. We zijn net verhuist naar de wind tunnel in Brackley, dat was eigenlijk voorzien voor 6 tot 8 weken geleden en daardoor is de vooruitgang die we met de B-spec wagen maakte beperkter."

"Het is dus niet echt de stap voorwaarts die we eerst wilden maar jullie zullen updates zien tijdens de rest van het seizoen en de snelheid waarmee we ontwikkelen zal versnellen. We zullen niet onmiddellijk een team worden dat punten scoort maar het is het begin van een proces waardoor we dat volgend jaar rond deze tijd wel zullen zijn."

De B-spec zal de aerodynamica van de wagen helemaal veranderen. Er komt een nieuwe voorvleugel, nieuwe bargeboards, een nieuwe onderkant, nieuwe sidepods, een nieuwe achtervleugel en de radiator layout zal ook anders zijn.

De versnellingsbak zal 4 races kunnen meegaan waardoor hij meteen voldoet aan de reglementen voor volgend jaar. Er werd bij Spyker geopteerd om geen seamless shift gearbox te gebruiken. Gascoyne denkt dat dit volgend jaar nog voor veel teams problemen zal opleveren.

Afwachten dus of het zwakke broertje in de F1 eindelijk vooruitgang kan boeken.