Briatore niet tevreden met diffuserreglement

Flavio Biatore heeft zich uitgesproken over het nieuwe reglement met betrekking tot de diffusers. Volgens de teambaas van Renault zijn er drie teams die niet volgens het reglement werken en hun wagens van een te hoge diffuser voorzien. Het betreft hier namelijk de wagens van Toyota en Williams maar volgens Max Mosley zou nog een derde team de diffuser op dezelfde manier willen gaan gebruiken.

Volgens het reglement moeten de teams zich aan een bepaalde hoogte houden wat betreft de achterkant van de wagens en dit omwille van de veiligheid. Indien een wagen achterop een andere wagen crasht zou de hoogte van de difusser van groot belang zijn om veiligheid te garanderen. Volgens Briatore is iedereen gelijk aan de wet en moeten alle diffusers dus op gelijke hoogte komen.

“Volgens mij zijn sommige wagens niet legaal en dat omwille van hun diffusers. Het ziet er sterk naar uit dat sommige meer mogen dan anderen en dat hadden we liever niet gehad. Ik vind het erg jammer dat drie teams zich niet aan het reglement houden en op die manier de veiligheid van andere rijders opzij schuiven. Ook over KERS wil ik me nog even uitspreken want niet iedereen zal het systeem gebruiken in Melbourne en dat hoort volgens mij dus ook niet”, zo vertelde Briatore.

De FIA kondigde enige tijd geleden al aan dat het de ontwerpen van de diffusers van Williams en Toyota al een hele tijd geleden heeft goedgekeurd.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023