Briatore wil terug voor overwinningen strijden

Flavio Briatore, teambaas bij Renault, wil dat z’n team volgend seizoen terug de show steelt in de Formule 1. De flamboyante Italiaan wil het team zien strijden voor podia en overwinningen.

"Er is maar 1 winnaar van het kampioenschap dus dat is niet makkelijk, maar ik vind dat we toch moeten vechten voor de podia en er moet 50% kans zijn dat we in de top 4 eindigen in elke race die we starten."

Fernando Alonso keert terug naar z’n vertrouwde renstal na een jaartje bij Mclaren. De Spanjaard merkt op dat er nog veel werk is als het team aansluiting wil maken met Mclaren of Ferrari.

"Op dit moment moeten we vooral proberen om de kloof met de topteams, Mclaren en Ferrari, te sluiten want we liggen nog iets te ver achter. Strijden voor overwinningen of podia is nog niet mogelijk. We liggen nog tussen de 8 tiende en de seconde achter op dit moment en dat is wat te veel."

Nelson Piquet Jr. staat voor z’n eerste seizoen in de Formule 1. De zoon van 3-voudig wereldkampioen Nelson Piquet, wil vooral leren van de ervaring van Alonso.

"Fernando heeft veel ervaring. Het team won al 2 kampioenschappen gewonnen, en als het al een keer gelukt is, zal het nog wel eens lukken. In 2008 wil ik het best mogelijk doen. Als de wagen podia kan behalen zal ik daar voor strijden, als de wagen races kan winnen zal ik proberen te winnen. Ik zal men best proberen doen en ik hoop op een goed jaar."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print