Bridgestone heeft eerste test achter de rug

Bridgestone heeft haar eerste groepstest achter de rug en leerde vooral dat het circuit van Algarve niet echt gunstig was om data te verzamelen. Het wegdek lag er zowat de hele week nat bij en op sommige momenten konden de rijders zelfs niet het circuit op.

Volgens Tetsuro Kobayashi zou de olie er ook uit het wegdek komen en vervolgens het circuit extra glad maken. De teams konden dan ook niet veel informatie opvangen rondom de slicks en dat zou men bij Bridgestone erg jammer vinden.

"Het testen was ditmaal niet makkelijk en het circuit is volgens ons niet echt ideaal om data over de banden te verzamelen. Het regende en hagelde bijna de ganse week en op sommige plaatsen van het circuit kwam de olie terug uit het wegdek. Op momenten dat het niet aan het regenen was zorgde die olie er toch nog voor dat het circuit glad bleef. Wij willen er echt voor zorgen dat de rijders aan een veilig seizoen kunnen beginnen en dan is testen van groot belang maar op dit circuit konden we eerlijk gezegd weinig info vergaren", zo vertelde de Bridgestone Motorsport Manager.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023