Bridgestone wil mee voor meer spektakel zorgen

Bridgestone introduceert binnenkort bandencompounds die er voor moeten zorgen dat er meer spektakel is tijdens de F1-races.
Er was veel te doen omtrent de GP van Canada en het spektakel dat er was te zien tijdens de race. Dat spektakel was grotendeels te danken aan de bandencompounds die Bridgestone had voorzien en die eigenlijk niet bedoeld waren voor de weersomstandigheden die er tijdens het weekend heersten. Dat zorgde ervoor dat de teams meer pitstops moesten doen en strategisch met hun banden moesten omspringen.

Spektakel tijdens de races en meer spankracht, dat is wat de F1-fans willen en ook Bridgestone wil daar zijn steentje in bijdragen. Daarom zal Bridgestone ervoor zorgen dat er meer verschil is tussen de verschillende bandencompounds.

Bridgestone zal bovendien tijdens de GP van Duitsland ervoor zorgen dat extra veel verschil zit tussen de bandencompounds. Voor de Hockenheimring zal Bridgestone de harde en supersoft-banden voorzien, wat erop neerkomt dat het verschil tussen de twee bandencompounds extra groot is.

“De karakteristieken van de Hockenheimring zorgen ervoor dat we de twee uitersten van onze bandencompounds kunnen voorzien. Het zal ons van de nodige gegevens voorzien zodat we dit kunnen evalueren, wat interessant zal zijn voor de mensen die om een groter verschil tussen de bandencompounds vroegen,” aldus Hirohide Hamashima van Bridgestone.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}