Button doet Honda nog eens glimlachen

Er wordt gezegd dat in de regen kan gezien worden wie de echt talentvolle rijders zijn. Als dat zo is hoort Button er zeker bij. Hij reed een zeer sterke kwalificatie met zijn barslechte Honda. Een 7e tijd waardoor hij op de 6e plaats zal starten dankzij de motorpenalty van Rosberg. Een opsteken voor Honda in haar thuis Grand Prix. Button was uiteraard zeer gelukkig met het resultaat.

"Ik ben gek op deze natte omstandigheden. Een heel goede kwalificatie vandaag en ik ben natuurlijk zeer tevreden dat we zo een sterke prestatie hebben neergezet in onze thuis race voor al onze Honda fan hier in Fuji."

"Ik kijk echt uit naar de race morgen en als het nat is hebben we kansen om punten te scoren."

Minder succesvol verliep de kwalificatie voor Rubens Barrichello. In tegenstelling tot teammaat Button kon Barrichello geen potten breken en moest hij zich tevreden stellen met een 17e plaats.

"Ik ben zeer gefrustreerd omdat ik de 2e kwalificatiesessie op 0.1 seconde heb gemist. De wagens was in staat om veel beter te presteren in de natte omstandigheden. Maar desondanks ben ik toch blij voor wat Jenson vandaag heeft gepresteerd."