Button: “Test in de simulator bewijst dat ik het nog steeds kan”

Omdat Fernando Alonso éénmalig zal deelnemen aan de Indy 500, krijgt Jenson Button nog eens de mogelijkheid om te racen in de Formule 1 tijdens de GP van Monaco. Voor de Brit is het “een droom”.

Na 17 seizoenen in de Formule 1 gooide Jenson Button vorig seizoen de handdoek in de ring. Hij bleef echter verbonden aan McLaren als ambassadeur en reserverijder. Deze rol leek het einde van zijn carrière als rijder in de Formule 1. Maar omdat Fernando Alonso de GP van Monaco links laat liggen voor de Indy 500, mag Jenson Button zijn oud-teamgenoot vervangen.

“Wanneer ik de kans kreeg om te racen in Monaco, moest ik niet twijfelen en aanvaardde ik de kans”, vertelt Button tegen Sky Sports. “Ik wil geen volledig seizoen racen, want ik heb mijn jaren in de Formule 1 gehad. Ik heb van mijn carrière genoten, maar het werd tijd om te stoppen.”

“Het is een droom voor elke racer om aan de GP van Monaco te mogen deelnemen. Ik ben heel enthousiast om voor één keer terug te keren naar de Formule 1, om te racen in Monaco, de meest prestigieuze race op de kalender.”

Jenson Button nam vorige maand niet deel aan de test in Bahrein, maar bereidt zich voor in de simulator van McLaren. Daardoor zal Jenson Button voor het eerst kennis maken met de nieuwe F1-bolide op een circuit dat geen ruimte heeft voor fouten. Maar Button maakt zich geen zorgen.

“Na vijf ronden in de simulator had ik het gevoel dat ik nog steeds kon racen. Ik kan nog steeds de wagen besturen in de bochten. Ik weet nog steeds hoe ik moet veranderen van versnelling, hoe ik moet remmen en hoe ik met het gas om moet gaan. Dat leer je nooit af.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer