Button voelt zich even een kind

Jenson Button liet vooral aan Ross Brawn zien dat hij een betrouwbaar rijder is want toen Honda het voor bekeken hield met de sport is hij blijven geloven in een toekomst voor het team. De Brits rijder kon tijdens zijn winterstop gerust voor een overstap kiezen maar daar wilde hij niets van weten. Voor 2009 heeft hij ondertussen opnieuw zekerheid en stond hij zelfs de helft van zijn salaris af. Button is blij dat hij de races niet vanuit zijn sofa hoeft te volgen en beschrijft zijn gevoelen alsof het die van een kind zijn.

“Ik zou het erg jammer hebben gevonden moest ik vanuit mij zetel de races volgen. Ik ben 29 jaar en ik kan nog heel wat laten zien in de F1. Ik kan mezelf vergelijken met een kind als het op de F1 aankomt want ook ik heb nog heel wat te leren. Ik kon ook voor iets anders gekozen hebben maar dat zou nooit zo belangrijk geweest zijn als dat plaatsje op de grid. Ik ben iemand die kan winnen en met Brawn GP zal dat in de toekomst zeker en vast mogelijk worden”, aldus Jenson Button.

Tot slot vertelde Button zelf nog eens dat hij is blijven geloven in een overname van Honda. De dag na de bekendmaking is hij naar de fabriek getrokken omdat hij de pers maar moeilijk kon geloven. Button was tevreden na zijn gesprek met het team want men zou hem het gevoel hebben gegeven niet te willen opgeven. Het resultaat was dus dat Button aan hetzelfde touw ging trekken en zijn zitje bij het nieuwe Brawn GP mag behouden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023