Carlos Sainz: “Als F1-piloot bij Ferrari heb je een enorme verantwoordelijkheid”

De Spanjaard Carlos Sainz kan niet wachten om aan zijn eerste F1-seizoen samen met Ferrari te beginnen. Ter voorbereiding daarvan testte Sainz twee dagen in Fiorano, het testcircuit van Ferrari.


Als Ferrari-rijder krijg je meteen enorm veel druk op je schouders en in het verleden is al meermaals gebleken dat niet iedereen daar goed mee om kan gaan. Ondanks zijn nog steeds jonge leeftijd verwacht Sainz op dat vlak echter geen problemen.

“Om eerlijk te zijn denk ik niet dat leeftijd op zich een erg belangrijke factor is,” aldus de Spanjaard na zijn tweede testdag deze week met de Ferrari F1-bolide uit 2018 op het circuit van Fiorano.

“Als er iets belangrijk is in deze sport dan is het wel ervaring, veel meer dan leeftijd. Uiteraard krijg je meer ervaring naarmate dat je ouder wordt, maar zelfs dat is geen garantie dat je sneller wordt.”

Sainz maakt vervolgens de vergelijking tussen hemzelf en teamgenoot Charles Leclerc. Allebei zijn ze erg jong en vormen ze het jongste rijdersduo bij Ferrari in tientallen jaren, maar ze beschikken wel al over heel wat ervaring in de Formule 1.

“Ik ben nog maar 26 jaar oud maar ik heb al zes seizoenen in de Formule 1 erop zitten en heb voor drie verschillende teams gereden alvorens ik naar Ferrari ben gekomen,” aldus Sainz.

“Charles is 23 jaar oud maar hij begint ook al aan zijn vierde seizoen in de Formule 1 en zijn derde jaar bij het team. Hij kent de wagen en zijn weg in Maranello perfect.”

Volgens Sainz beseffen Leclerc en hijzelf hoe belangrijk het is om goed te presteren en welke verantwoordelijkheid je hebt wanneer je voor een iconisch merk als Ferrari in de Formule 1 mag racen.

“We zijn dan wel het jongste rijdersduo in jaren bij Ferrari, we zijn echter geen rookies meer en we begrijpen het belang en de verantwoordelijkheid om voor Ferrari te rijden,” vertelt Sainz.

“Ik kijk echt enorm hard uit naar die verantwoordelijkheid. Ik ben er zeker van dat ik samen met Charles motivatie, passie en honger in het team zullen brengen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023