Toto Wolff over contractbesprekingen Lewis Hamilton: “Hij zal niet voor drie jaar tekenen”

De contractbesprekingen tussen Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team zijn nog steeds volop bezig. Grote vraag is echter wat het resultaat van de onderhandelingen zal zijn.


Iedereen lijkt er ondertussen van uit te gaan dat Lewis Hamilton ook dit seizoen in de Mercedes F1-bolide zal zitten. De contractbesprekingen lijken dan ook vooral omwille van financiële redenen alsook de duurtijd nog niet afgerond te zijn.

“Er is momenteel nog geen nieuws maar we zijn er niet ver van verwijderd,” aldus Wolff tegenover de Duitse tv-zender ‘RTL’. “We weten dat de deadline het afreizen naar Bahrein voor de eerste wintertest is. Maar tegen dan zal alles zeker afgerond zijn. Ik verwacht dat we snel nieuws zullen hebben.”

Lewis Hamilton zou volgens ingewijden een contract van drie seizoenen willen terwijl Mercedes zich dan weer niet voor zo’n lange tijd aan Hamilton wil verbinden. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is daar een logische verklaring voor.

“Ik ga er niet vanuit dat Lewis drie jaar zal blijven,” aldus Wolff. “We zien op de korte termijn ontwikkelingen, niet alleen met het budgetplafond maar ook wat het technisch reglement betreft, ook op dat vlak hou je je ogen open. We bespreken wat de juiste termijn voor een nieuw contract is.”

Mercedes lijkt dan ook steeds meer rekening te houden met een eventuele overstap van George Russell naar het team in de loop van de komende jaren.

“Russell zal een rol spelen in onze toekomstig rijdersduo,” vertelt Toto Wolff. “We moeten gewoon vertrouwen en geduld hebben.”

“Vandaag focussen we ons op onze huidige rijders Valtteri en Lewis. We zullen zien wat de toekomst brengt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022