Carlos Sainz: “Deze race heeft getoond dat Ferrari nog veel werk heeft”

Ferrari
Ferrari

De GP van Saoedi-Arabië, waarin Ferrari als zesde en zevende eindigde, heeft volgens Carlos Sainz aangetoond dat ze bij Ferrari nog heel wat werk hebben om de wagen te verbeteren en vooruitgang te boeken. De racesnelheid bij Ferrari zit door de bandenslijtage nog steeds niet goed.

“De laatste stint op de harde bande heeft getoond dat we ons nog niet bevinden waar we dat willen, dat we nog steeds meer bandendegradatie hebben dan Mercedes, meer bandendegradatie dan Aston Martin en onze racesnelheid is ook nog niet goed genoeg,” vertelde Carlos Sainz na afloop van de GP van Saoedi-Arabië.

In de aanloop naar het raceweekend in Jeddah werd verwacht dat Ferrari het tweede snelste team zou zijn maar tijdens de race moest het naast Red Bull ook Aston Martin en Mercedes laten voorgaan.

“We bevinden ons nog niet waar we willen wat betreft racesnelheid, de wagen in het algemeen, de balans van de wagen, de vuile lucht wanneer we achter een andere wagen rijden. Wanneer onze banden al oververhit geraken in ‘clean air’, dan kan je je inbeelden wat er gebeurt wanneer we een andere wagen volgen. We eten gewoonweg onze banden op, we hebben nood aan ‘clean air’ om een behoorlijke rondetijd te rijden.”

“We kennen ons zwakke punt, dat is positief. We kunnen niet met een magische oplossing komen en de ontwikkelingen vroeger brengen, ik weet dat het team voluit pusht om ze op de wagen te brengen en onze racesnelheid te verbeteren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print