Toto Wolff: “Geen schande als vernieuwde Mercedes F1-bolide op een Red Bull lijkt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij het niet erg zou vinden als, in een poging om competitiever voor de dag te komen, het design van hun nieuwe Mercedes F1-bolide op dat van Red Bull zou lijken.

Na jaren van dominantie beleefde Mercedes vorig jaar een moeilijk jaar en wist het zelfs pas in extremis een race te winnen. De Brits-Duitse formatie kwam vorig jaar met een erg gewaagd concept voor de dag en dat bleek niet succesvol te zijn maar ook voor 2023 bleven ze in Brackley trouw aan hun ‘zero sidepod’ concept. 

Maar al na de eerste race in 2023 liet Toto Wolff optekenen dat Mercedes de bal misgeslagen had en dat ze met dit concept waarschijnlijk nooit succes zouden boeken. We mogen dus in de toekomst een heel nieuw design verwachten van Mercedes en Toto Wolff zou het naar eigen zeggen niet erg vinden als het zou lijken op dat van de concurrentie.

“Er is geen enkele wetenschap over hoe onze auto er moet uitzien,” aldus Wolff. “Het moet gewoon de snelst mogelijke raceauto zijn. Het maakt me niets uit als hij er uitziet als een Red Bull, als hij maar snel is. Ik zal me er niet over schamen, hij moet gewoon snel zijn.”

Maar de veranderingen gaan natuurlijk verder dan het oog kan zien. “Het gaat eigenlijk over alle aerodynamische oppervlakken vanaf de voorkant over de diffuser en de achtervleugel,” gaat Wolff verder.

“Er is enorm veel aan de vloer op een auto met grondeffect en dan is er nog veel werk op architecturaal vlak om hem het koetswerk te geven dat je het efficiëntste vindt. Dus eigenlijk wordt de auto binnenstebuiten gekeerd en is er veel goeds te zien.”

Dit weekend had George Russell al aangegeven dat Mercedes waarschijnlijk overgecompenseerd heeft op de fouten van vorig jaar en daar treedt Toto Wolff zijn rijder bij.

“Je probeert altijd het doel te raken en als je de eerste keer te veel naar links gemikt hebt hebben we deze keer te veel naar rechts gemikt. Dat is ongeveer waar we ons bevinden.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print